An Organizational Philosophy

An Organizational Philosophy

Ett case om hur en känd koncern fick fram ett flöde av blivande chefer samt ständig organisationsutveckling.

Läs mer och köp boken

Några råd till min kära dotter”

Kvinnans eget driv och lust är det som får in henne i flödet av blivande chefer.

Läs mer och köp boken

Inte bara pengar-så får vi fram mogna chefer

Ger en inblick i Atlas Copcos processer för att få fram kapabla chefer.

Läs mer och köp boken

Inte bara makt…utan även ansvar”

Ett filosoferande om varför renodlade maktmänniskor kunnat få fotfäste.

Kontakta Ekobok

Ett gotlandshus vaknar

Författaren låter läsaren få följa med på den resa hon själv gjorde när hennes kalkstenshus renoverades från grunden.

Kontakta Ekobok

Drömmen om ett stenhus föddes i Frankrike när jag var nybakad student. Sen går åren. När jag nått kulmen på min professionella karriär kommer jag till Gotland, längst ner på Storsudret. Och där finns Rembs! En extremt sliten kalkstensgård med anor från 1300-talet. Min bok är en hyllning till alla lokala hantverkare. Men den ger också en ingående beskrivning av processen. Den respekt som krävs för att få Ett Gotlandshus att vakna. Som Törnrosa sov hon bara. Du som köper en sliten kalkstensgård, ett ruggigt torp eller en nedsliten våning mitt i staden – måste ha förmågan att se potentialen. Annars, gör det inte!

Marianne Hamilton

Författaren

Jag uppskattar verkligen den pragmatiska ansatsen och tror att Volvokoncernen kan bli ännu bättre genom att använda dess innehåll.

MARTIN LUNDSTEDT

VD och koncernchef, Volvo Group

Våra bolagschefer runt om i världen – de flesta är män – har läst boken med stor behållning. Den ökar förståelsen för kvinnors utmaningar och gör att de kan coacha sina medarbetare ännu bättre.

HELENA HEDBLOM

VD och koncernchef, Epiroc

Marianne Hamiltons bok är skriven för kvinnor i näringslivet, men jag uppmanar även män att läsa den. Förutom bra råd till yngre personer i början av sina karriärer visar den hur organisationer fungerar och hur man kan hantera dem bättre – till förmån för både kvinnor och män.

PETER VOSER

Styrelseordförande, ABB

Boken är unik. Tydlig, utan omskrivningar och med faktiska exempel. Fungerar som vägledning likväl som ledarskapsbok eller bara inspiration till vem som helst som vill ta sig vidare i livet.

LISA GUNNARSSON

Head of Linkedin Nordics

Jag hoppas att den här boken får stor spridning! Den hjälper oss förstå att vi själva kan påverka vår utveckling, visar vilka möjligheter vi får och att vi kan nå de positioner vi strävar efter med egen kraft. Go for it !

ROBIN TEIGLAND

Professor Management of Digitalization, Chalmers tekniska högskola