Vad är det att vara människa?

Vad är det att vara människa? är en tankebok i romanform. Den vänder sig till professionella personer i alla åldrar som är intresserade av Livet, Mänskligheten och Företagsamheten. De 12 konkreta råden som så småningom utkristalliseras, är sprungna ur författarens egen långa erfarenhet av att vara – just människa.
Scrolla ner så ser ni recensioner av boken.

Han fick Kärleken

Han fick Kärleken är en fristående fortsättning på Marianne Hamiltons två tidigare romaner Ladan och De Tre Männen.
I denna boktrilogi får vi följa några huvudpersoner som stöter på prövningar, yrkesmässigt såväl som privat. Böckerna är skrivna med livet och näringslivet som fond och handlar ytterst om människans eget ansvar för sitt liv. ”För vem skulle annars ha det?” som en äldre gotländska säger i boken.
Bodil Sonesson, Koncernchef på Fagerhult, uttrycker det så här:
”Marianne fångar oss i sin historia om livet och kärleken. Med sin djupa kompetens om mänskliga relationer och ledarskap ger hon oss subtilt en massa klokskap som jag tar med mig på livets väg. Men hon ger mig också en spännande berättelse.”

De tre männen

De tre männen möts på Östersunds flygplats, som vanligt den 24 augusti. Under tre dagar ska de jaga ripa på fjället med sina två pointrar. I den vilda naturen väntar den totala friheten. Männen träffas bara under sina jaktturer, aldrig på någon annan plats. Kanske är det därför vänskapen blir så varm och samtalen får extra djup och mening?
Men så inträffar en tragisk olycka och männens relation sätts på prov. Vem bär skulden för den enskildes misstag? Vad är egentligen sann vänskap och hur mycket klarar den utan att gå under?
Författaren Marianne Hamilton är tillbaka med en ny roman, nu med män i huvudrollerna. Efter många år i såväl jaktlag som industribolag har hon en gedigen erfarenhet av just det - män och deras inbördes relationer.

Ladan

Gertrud Hellbrand, författare; ”Ladan ger inte bara en spännande inblick i kvinnors villkor i näringslivet - det är också en visionär berättelse. Jag får känslan av att idéerna i den här romanen skulle kunna förändra saker på riktigt.”
Tre kvinnor är mitt uppe i sina professionella karriärer. Under några dygn träffas de på den gotländska kalkstensgården Rume, för handledning och förkovran hos Elisabeth. Men deras möte kommer att innebära mer turbulens än de kunnat ana. För den som stannar upp och betraktar sitt yrkesliv kan också få syn på sig själv, sina personliga relationer och livsval - och plötsligt tar livet en ny vändning.
Ladan är en berättelse med näringslivet som fond. Författarens gedigna kunskaper om betingelserna i denna värld gör boken till managementlitteratur. Lägg därtill fantasi och inlevelseförmåga, levande miljöer och personporträtt, och en överraskande läsupplevelse tar form. Boken utvecklar sig till en roman. En Managementroman!
Ronnie Leten, tidigare VD och koncernchef för Atlas Copco, styrelseordförande i Ericsson;
"Marianne Hamilton har en fantastisk förmåga att tänka fritt och visionärt utan att någonsin tappa fokus på resultatet."

Episoder från ditt liv får praktiskt exemplifiera när du så målande och varsamt broderar ut ”Vad är det att vara människa”? Du är fundersam, lite dröjande, med många frågetecken i texten.
Men det är ju så vi utvecklas: om tusen frågor får ett övertygande svar så räcker det ju!
Underfundigt, med känslor som föds fram medan du skriver. Och så humorn, som aldrig blir vass eller elak.
Varje bok är en spegel av individen som skriver texten, vad det än handlar om: fakta, poesi eller prosa. Den här boken ser jag som en parhäst till "Några råd till min kära dotter".

Magnus Gyllö

Former Vice President, Atlas Copco (China) Investment Co. Ltd.

Marianne, din roman, ”Han fick kärleken”, jag slukade den. Jag är så imponerad av ditt sätt att skriva, ditt språk och hur du hela tiden utvecklas. Ditt sätt att fånga olika bollar och ösa ur egen fatabur är genialt. Skildringen blir så levande när du låter läsaren får blicka in i diskussionerna i konfidentiellt styrelserum, får reda på hur överläggningarna går till, manligt och kvinnligt tänk i näringslivet, vandra med dig på fjället, Manhattan, England, Marseille och ”öfvre” Östermalm, för att inte tala om långpromenader på södra Gotland och små fina detaljer i ditt gotlandshus. Jag inte bara ser alltihop framför mig, jag luktar och känner. Du lyckas också hitta spännande vändningar, ibland känns det nästan som en deckare.
Så skriver en riktigt duktig författare!

Omi Söderblom

Tidigare Hovrättsdomare Numera Författare

”Marianne, jag satte mig med ett glas vin på terrassen och öppnade boken. Vilken klok och insiktsfull människa du är. Jag känner igen mig i så mycket av det du beskriver. Dina insikter och de goda råd som du ger läsaren. Du summerar så många känslor och upplevelser jag själv har erfarit som Personaldirektör, kulturbärare men framför allt som människa. Nu vill jag ge din bok i gåva till de som jag tror skulle ha glädje av denna källa till klokhet, reflektion och inspiration. Återigen, tack för en underbar bok och för att jag fått ta del av din kloka och vägledande summering av att vara MÄNNISKA!”

Kajsa von Geijer

Senior vice President Human Resources & Sustainability Thule Group

”En söndagsmorgon kliver jag åter in i Atlas Copcos styrelserum. Varför vet jag inte riktigt. Men när minnena träder fram blir det början på en absurd och smått magisk resa. Bandet snabbspolas tillbaka, till barndomen och sedan framåt, från min uppväxt till alla åren som Senior Vice President i koncernen. Den unga kvinnan som skyndar förbi, vore hon betjänt av ett samtal med mig? Kanske, om hon själv vill.”

Författaren

”Marianne, av alla dina böcker är denna den idémässigt starkaste och konceptuellt mest utvecklade. Boken är krävande, då det erfordras både skärpa och eftertanke för att tillgodogöra sig fullt ut ditt insiktsfulla resonemang. Boken appellerar till de som söker svar på bokens tema.
Gratulerar till en mycket intressant och läsvärd bok!”

Lars Renström

Styrelseordförande i Tetra Laval Group

”Marianne fångar oss i sin historia om livet och kärleken. Med sin djupa kompetens om mänskliga relationer och ledarskap ger hon oss subtilt en massa klokskap som jag tar med mig på livets väg. Men hon ger mig också en spännande berättelse.” 

Bodil Sonesson

Koncernchef på Fagerhult

Jag är inte jägare och var lite osäker på om den här boken var nåt för mig. Det var den! Vi får lära känna tre män som förenas genom sitt gemensamma intresse för jakten. De kommer från helt olika verkligheter men delar frikostigt med sig till varandra. När sen olyckan är framme, och deras vänskap verkligen sätts på prov, blir inget sig likt längre… Förloppet tar en helt ny vändning och det är nu som vi verkligen lär känna de tre männen. Jag blir så engagerad att jag vill veta mer om dem, gå in i romanen och säga till dem att de ska skärpa sig! En välskriven och oförutsägbar roman.

Marita Bildt

Entreprenör

De tre männen är skriven av Marianne Hamilton som har stor insikt i jakt med stående fågelhund. Hon kliver innanför mannens bekvämlighetszon när manlig vänskap ställs på prov.

Benny Melin

Dömer i jaktprov, jagat med stående fågelhund i över 40 år

Vilken bok, gillar den innerligt och må säga att detta är en bok om vänskap, relation og jakt. Igår landade denna bok i brevlådan min, öppnade den og läste tills den tog slut. Så innerligt bra, tack Marianne Hamilton!

Agneta Linnea Andersson

Föder upp, tävlar och jagar med stående fågelhund

Ladan ger inte bara en spännande inblick i kvinnors villkor i näringslivet – det är också en visionär berättelse. Jag får känslan av att idéerna i den här romanen skulle kunna förändra saker på riktigt.

Gertrud Hellbrand

Författare

Funderar också över karaktärerna. Jag känner igen dem. Som kvinnor jag mött i arbetslivet, som väninnor i min närhet men också som olika delar av mig själv. Jag känner stark sympati med Rebecca, blir lätt förbannad på Kajsa, och blir nog lite avundsjuk på Valentina som ju också blir Elisabeths favorit. Den visionära, starka, utagerande.

Marita Bildt

Entreprenör

Jag vill tacka och berömma Marianne Hamilton för boken Ladan som jag läste med begeistring. Marianne har skapat en bok av allmänt intresse. Det är också en bok som ingen annan kunnat skriva! Det krävdes den erfarenhet Marianne äger. Jag antar att det tagit henne ett helt liv att komma fram till de slutsatser hon dragit. Boken är också så sympatiskt och fyllt av inlevelse och insikt i karriärernas vindlingar. Storartat. Det fina med boken är att den väcker tankar. Avsnitten där Marianne lyfter på den blå slöjan - och visar vem hon själv är - är ljuvliga. Liksom naturskildringarna. Avslutningen är genial. Jag råder alla: Läs Ladan!

Omi Söderblom

Hovrättsdomare och författare